De Dwalende Dwerg en Wehrung Architecten genomineerd bij Brilliant Business Awards

Nieuws
05 april 2024

Op 10 april 2024 zal de vijfde editie van de Brilliant Business Awards plaatsvinden in de Business Lounge van Fortuna Sittard. Dit is een initiatief van de gemeenten Beek, Stein en Sittard-Geleen om het bloeiende bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek te eren en waarderen. Dit jaar vallen ‘onze ondernemers’ uit Beek De Dwalende Dwerg en Wehrung Architecten onder de genomineerden!

De Dwalende Dwerg

Deze leuke spellenwinkel ligt nog niet zo heel lang in ons mooie centrum, maar heeft wel al een goede indruk achtergelaten. De Dwalende Dwerg is namelijk genomineerd in de categorie Robijn. Dit is een award voor de startende onderneming die in korte tijd een belangrijke speler in de markt is geworden. 

De winkel is de ideale plek om samen met vrienden, familie of vreemden de bekende en minder bekende gezelschapsspellen te ontdekken. Je kunt er gewoonweg de winkel inlopen om alle bordspellen te aanschouwen, maar ook een van spellenevents bezoeken. Zo organiseren ze ‘Dungeons & Dragons’, spellentoernooien en ‘Magic the Gathering’ avonden. 

“We vinden het belangrijk dat mensen ook de kans krijgen om spellen te ervaren wanneer ze niemand in hun directe kring hebben die graag bordspellen speelt. Daarom hebben we een huiskamer-gevoel gecreëerd waar je gewoon kunt binnenwandelen, een kop koffie kunt drinken, een spelletje kunt spelen en ook mensen kunt ontmoeten”, aldus Margo Kortekaas van De Dwalende Dwerg.

Wehrung Architecten

Al meer dan 40 jaar blijft Wehrung Architecten het zuiden van Limburg trouw, ondanks dat je hun projecten en creaties door het hele land kunt vinden. “Die landelijke bekendheid komt door onze expertise in zwaarbelastige bouwsoorten, zoals sporthallen en gezondheidscentra”, aldus Jerome Paumen, Directeur van Wehrung Architecten.

Inmiddels wordt het bedrijf bestuurd door alweer een derde generatie en hebben ze in de afgelopen jaren al meer dan 250 projecten gerealiseerd in zowel nieuwbouw als renovatie.

De categorie waarvoor Wehrung Architecten is genomineerd is de Parel, een categorie voor de meest klant- en/of servicegerichte onderneming in de horeca, detailhandel en dienstverlening. “We hebben letterlijk projecten van Eijsden tot aan Schiermonnikoog. Dat is natuurlijk heel leuk en divers, maar daarna wil je ook wel weer snel terug naar kantoor om die stift te pakken voor het volgende project.”

Alle finalisten hebben afgelopen maand een bedrijfsbezoek gekregen van een onafhankelijke vakjury, die de uiteindelijke winnaar kiest. De winnaars mogen een jaar lang de titel ‘Winnaar Briljant Business Award’ dragen en krijgen een unieke award uitgereikt die gemaakt is door Roy Wagemans van Studio Kriss Krass. 

Uiteraard willen wij zowel De Dwalende Dwerg als Wehrung Architecten feliciteren met hun nominatie en wensen we ze heel veel succes namens alle ondernemers in Centrum Beek. 

Brilliant Business Awards