Nieuwe winkels in Beek; hoe bevalt het ze?

27 juni 2024

Ons mooie centrum wordt steeds completer met de komst van nieuwe winkels en bedrijven die elk hun eigen expertise naar Beek brengen. Zo zijn er in de laatste jaren ook vier winkels uit Geleen bijgekomen met Cooijmans Herenmode, SLAAParchitect.nl, Linolux Beek – De Duif en Pegasus Parket. We zijn eens even langsgegaan om te kijken hoe het ze hier in Beek bevalt na hun verhuizing naar ons centrum.

Cooijmans Herenmode

Bij Sjef Cooijmans Herenmode in de Markstraat vind je mooie, exclusieve herenmode van bekende merken, zoals Jacob Cohen, Gran Sasso, Berwich en nog veel meer. Dik 2,5 jaar geleden heeft Sjef de stap naar Beek gemaakt en dat bevalt hem nog steeds erg goed: “Er hangt in Beek een fijne winkelsfeer en (ondanks dat het een ‘kleinere’ gemeente is) is er wel echt een kooppubliek.

Sjef is ook van mening dat de winkels in het centrum elkaar erg versterken, doordat ze dezelfde klanten delen. “Je ziet dat alle winkels in het centrum ongeveer op dezelfde branche hoogte zitten en daardoor een publiek trekt dat graag koopt bij meerdere zaken hier in het centrum. Dit is ook het type klant dat we nodig hebben.”

Hij sluit af met de mooie woorden: “Het gevoel om in de ochtend naar de zaak te komen is gewoon fijn en dat is belangrijk.”

Sjef Cooijmans van Cooijmans Herenmode

Slaaparchitect.nl

Een deur verder zit Peter van Gurp met zijn zaak SLAAParchitect.nl, een speciaalzaak met oog voor lekker slapen. Van bedden tot slaapkamer accessoires, je bent bij Peter verzekerd van goede kwaliteit, vakkundig advies en mooie slaapproducten. Ook hij is tevreden met zijn stap naar Beek: “Je hebt hier een leuke combinatie winkels. Je ziet dat het een gericht publiek is dat echt voor iets specifieks naar Beek komt, maar je profiteert daardoor wel van elkaars aantrekkingskracht. Daarnaast is het ook een relaxt publiek, ze nemen zich de tijd doordat het 2 uur gratis parkeren is.”

Peter merkt dat oude klanten zijn zaak ook in Beek weten te vinden: “Vrijwel al mijn oude klanten zijn bij me gebleven. Ik ben alleen een klein gedeelte kwijt van achter Sittard, maar daarvoor is ook een nieuw publiek uit het Heuvelland en de Maaskant in de plaats gekomen. Ook dit komt mede door het gratis parkeren en dit maakt het gewoon comfortabel.”

Peter van Gurp van SLAAParchitect.nl

Linolux Beek – De Duif

Dan door naar een andere zijstraat van de Markt. Daar vind je namelijk een andere slaapspecialist met ook bad- en keukenmode: Linolux Beek – De Duif. Sinds 1919 wordt er dankzij De Duif goed geslapen in Zuid-Limburg en dik een jaar geleden hebben we deze leuke winkel mogen verwelkomen in Beek. Een keuze waar mede-eigenaar Ton Willems nog geen spijt van heeft: “Tot nu toe bevalt het heel goed! We zien dat onze bestaande klanten ook de weg naar Beek weten te vinden en daarnaast heb je hier een leuk en goed winkelpubliek.”

Dit fijne winkelpubliek is ook goed te verklaren volgens Ton: “Het grote voordeel van centrum Beek is dat hier heel veel kwaliteitszaken dicht bij elkaar liggen en dat klanten daardoor ook graag even ‘in en uit’ lopen. En dat versterkt elkaar!”

Showroom van Linolux Beek – De Duif

Pegasus Parket

Toevallig hoef je ook hier maar één deur verder voor de volgende zaak, namelijk Pegasus Parket. Deze specialist in parketvloeren heeft passie voor ambacht en in hun prachtige showroom is dit direct te zien. We spraken met mede-eigenaar Ralph Offermans over hun stap naar Beek: “Voor ons was die stap naar Beek een zekerheidje. We zijn allebei van Beek en we wisten dat we ons hier ooit wilden vestigen. Zo’n 5 jaar geleden kwam die kans er en we wisten dat ons dat zou gaan bevallen.”

Ralph benadrukt ook dat het ondernemerschap onderling erg fijn is: “Met initiatieven als Beek Bloeit kunnen we elkaar wat versterken en het centrum naar een hoger niveau tillen. Over het algemeen zijn we heel blij dat we de stap naar Beek hebben gemaakt.”

Showroom van Pegasus Parket

Winkelpubliek en parkeren

In alle verhalen komen met name het fijne winkelpubliek en het gratis parkeren terug als grote pluspunten voor de vier ondernemers. Het is een publiek dat gericht winkelt, maar in Beek wel kan slagen bij meerdere speciaalzaken. “Je ziet dat de klant uit Beek toch kiest voor kwaliteit en wat ik echt waardeer is dat de mensen uit de gemeente en de omliggende dorpen het ook echt leuk vinden om hier te kopen”, aldus Peter van Gurp van SLAAParchitect.nl.

Door het gebruik van de blauwe schijf en dus 2 uur gratis parkeren krijgt het winkelpubliek ook de kans om rustig te kijken naar alles wat het centrum van Beek te bieden heeft.

Ralph Offermans van Pegasus Parket: “Als er bij ons oude pand 4 klanten tegelijk binnen waren, moest er al met auto’s geschoven gaan worden. Nu is het lekker makkelijk en kunnen ze zonder zorgen een plekje uitzoeken voor de deur of op de Markt.”

Al met al dus tevreden ondernemers en we zijn als centrum Beek ook heel blij met hun keuze om naar Beek te komen. We hopen dat we nog heel lang van hun mooie speciaalzaken mogen genieten!